0
0+
0

De laatste jaren is het fenomeen “livestream” enorm in opkomst. Storyhunter maakt live streamen mogelijk voor evenementen en bedrijven. Maar wat is het eigenlijk en wat kun je er mee? We leggen het hieronder even uit.

Streaming is een techniek waarbij een audio- of videobestand via internet direct beluisterd of bekeken kan worden, zonder het eerst te hoeven downloaden. Livestreaming gaat nog een stapje verder: datgene wat je ziet of hoort vindt ook daadwerkelijk op dat moment plaats. Je kunt het een beetje vergelijken met het overschakelen naar een gebeurtenis ergens op de wereld, wat we allemaal kennen van bijvoorbeeld het journaal bij voetbalwedstrijden. Alleen is in dat geval een zogenaamde straalverbinding met een straalwagen en een satellietschotel nodig. Bij live streaming hoeft dat niet. We filmen live op locatie, zetten de beelden om naar een digitaal formaat door middel van een encoder en sturen die bestanden door naar een server. Op onze livestreampagina hebben we een player geïnstalleerd en die haalt de stream automatisch op bij de server. De kijker hoeft alleen nog maar op de player te klikken en het beeld verschijnt. En die kijker kan – omdat het een internetapplicatie is – overal ter wereld de livestream zien. Of u nu een evenement wilt livestreamen of een informatieve, zakelijke aangelegenheid, zoals de lancering van een nieuw product, Storyhunter.nl kan de livestream volledig voor u opzetten.

Wanneer is livestreamen een uitkomst?

Stel u heeft een bedrijf met vestigingen over heel de wereld. In sommige gevallen is het heel handig om bijvoorbeeld vanuit één locatie de jaarcijfers tegelijkertijd aan de verschillende vestigingen te presenteren. Of de introductie van een nieuw product aan verkooppunten over de hele wereld.

Een mooie mogelijkheid die livestreaming via Storyhunter.nl aan bedrijven biedt, is dat de pagina waar de player is geïnstalleerd, volledig door ons in de huisstijl van het bedrijf kan worden vormgegeven. Ook is er de mogelijkheid om via een chat-applicatie vragen te stellen aan degene die presenteert. Deze vragen kunnen dan meteen worden beantwoord.

Natuurlijk is livestreaming ideaal voor het uitzenden van (sport)evenementen, beurzen of (theater)voorstellingen. Vanuit de regie kan eventueel ook live commentaar worden toegevoegd aan de stream. En ook hier geldt: de pagina met de player kan tailor-made worden vormgegeven, dus sponsors van het evenement kunnen een plaats op de pagina krijgen, met een doorklikmogelijkheid naar de website of webshop van de sponsor. Het is ook mogelijk om tijdens een livestream, vanuit de regie, korte commercials, of commerciële boodschappen in te starten, in feite net zoals het op de commerciële tv-zenders gebeurt met reclameblokken.

Opnemen van livestream

Alle livestreams worden automatisch opgenomen en bewaard. De bewaarde filmbeelden kunnen zodoende altijd integraal, na het evenement, nogmaals worden bekeken. In dat geval is het ook mogelijk dat we van de complete stream een nieuwe montage maken met de meest belangrijke of leuke stukken. Daarbij kunnen we logo’s, teksten of een voice-over toevoegen zodat een nieuwe presentatie in een verkorte versie ontstaat. Deze nieuwe montages kunnen onze klanten dan op hun eigen mediakanalen plaatsen of op andere manieren verspreiden of tonen.

Storyhunter livestream biedt bedrijven kansen

De boodschap van een bedrijf live de hele wereld over? Dat kan! Op relatief eenvoudige wijze kunt u een enorm groot publiek bereiken. Maar dat publiek moet wel op het juiste moment “inschakelen”. Wij kunnen er samen met u voor zorgen dat via de belangrijkste social media kanalen, of door middel van e-mailings, uw doelgroepen, uw medewerkers, uw collega’s weten op welke dag en hoe laat uw livestream begint. Groot aantal bezoekers, groot aantal kijkers, groot succes!Top